Boğaziçi eylemine sert müdahale

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine katıldıkları için tutuklu yargılanan arkadaşlarına destek için Kadıköy’de eylem yapmak isteyen öğrenciler, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Polis, 30’dan fazla öğrenciyi yerlerde sürükleyerek ve tartaklayarak gözaltına aldı.

Boğaziçi eylemine sert müdahale

Boğaziçi Dayanışması, eylemlere katıldıkları için tutuklan Anıl Akyüz ve Şilan Delibalta’nın yargılandığı dava öncesi Kadıköy Rıhtım’da toplama çağrısı yaptı. Twitter hesabından yapılan çağrıda, “Özgürlüğümüzü, arkadaşlarımızı, kampüslerimizi geri almak için!” ifadelerine yer verildi. 

Eyleme saatler kala İskele Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan gösteri ‘salgın’ gerekçesiyle Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, İstanbul’un “Çok yüksek risk grubunda yer alan iller” arasında yer aldığı hatırlatılarak, “Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm açık alanlarda toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştır” denildi. 

POLİS SERT MÜDAHALEDE BULUNDU

Eylem öncesi İskele Meydanı ve Kadıköy’ün ara sokakları polis tarafından ablukaya alındı. Rexx Sineması önünde bir araya gelen ve Rıhtım’a yürümek isteyen öğrenciler polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. "Kayyum rektör istemiyoruz" sloganları atan öğrenciler yürümek isteyince polis biber gazı ve plastik mermi ile sert müdahalede bulundu.

Çok sayıda öğrenci yerlerde sürüklenerek, ters kelepçe ile gözaltına alındı. Öğrencilerin gözaltı aracında da polis tarafından darp edildiği görüldü. Bu sırada bir yurttaş “Bir kişiye on kişi saldırıyorsunuz, yazık günah!” diyerek polislere tepki gösterdi. Bu arada görüntü almaya çalışan gazetecilerle polisler arasında  da tartışmalar yaşandı. Görüntü almak isteyen basın mensupları polis tarafından itilerek uzaklaştırılmaya çalışıldı.