Gözaltındaki emekli amiraller için yeni gelişme

Gözaltındaki 10 emekli amiralin gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılması için savcılık talepte bulunmuştu. Emekli amirallerin gözaltı süresi 4 gün daha uzatıldı.

Gözaltındaki emekli amiraller için yeni gelişme

Gözaltındaki 10 emekli amiralin gözaltı süresinin 4 gün daha uzatılması için savcılık talepte bulundu. Gözaltındaki emekli amiraller ise Ankara Adliyesi'ne getirildi.

Emekli 104 amiralin, 4 Nisan’daki Montrö açıklamasının ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında açıklamada imzası bulunan Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal 5 Nisan sabahı gözaltına alınmıştı.

EMEKLİ AMİRALLERİN GÖZALTI SÜRESİ 4 GÜN DAHA UZATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının bazı emekli amirallerin açıklamasına ilişkin soruşturmasında 10 emekli amiralin gözaltı süresi 4 gün uzatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında bulunan emekli amirallerin gözaltı sürelerinin uzatılması için Sulh Ceza Hakimliğinden talepte bulundu.

Bunun üzerine 10 emekli amiral, polis tarafından Ankara Adliyesine getirilerek, nöbetçi Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğine çıkarıldı. Zanlıların beyanını alan hakimlik, savcının talebini kabul ederek, gözaltı süresini 4 gün uzattı.

Gözaltındaki 10 amiral, bu işlemin ardından tekrar emniyete götürüldü.

GÖZALTI SÜRESİ EN FAZLA 2 DEFA UZATILABİLİYOR

Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlarda gözaltı süresi, yakalama yerine en yakın hakim veya mahkemeye gönderilmesi için zorunlu süre hariç, yakalama anından itibaren 48 saati, toplu olarak işlenen suçlarda ise 4 günü geçemiyor. Delillerin toplanmasındaki güçlük veya dosyanın kapsamlı olması nedeniyle gözaltı süresi en fazla 2 defa uzatılabiliyor.