Tutuklu gazeteciler tahliye edildi

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile gazeteciler Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser, Ferhat Çelik’in de yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün görüldü. Mahkeme, tutuklu gazeteciler Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel'in tahliyesine karar verdi.

Tutuklu gazeteciler tahliye edildi

MİT şehidinin görüntülerini ifşa ettikleri gerekçesiyle gazetecilerin yargılandığı davada mahkeme heyeti, MİT kanununa muhalefet suçundan Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç’a 3 yıl 9 ay, Yeni Yaşam gazetesi çalışanları Ferhat Çelik ve Aydın Keser ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel’e ise aynı suçtan 4 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Barış Terkoğlu ve Eren Ekici beraat ederken Erk Acarer’in dosyası ise ayrıldı. Mahkeme tutuklu sanıklar Hülya Kılınç, Barış Pehlivan ve Murat Ağırel’in tahliyesine karar verdi.

Mahkemenin açıkladığı kararlar şöyle:

Mahkeme şu kararları verdi:

►Mahkeme, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel'in tahliyesine karar verdi. Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in aynı zamanda adli kontrol uygulamaları kaldırıldı.

►Murat Ağırel, Aydın Keser, Ferhat Çelik, Hülya Kılınç, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Eren Ekinci “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçlamasından beraat etti.

►Barış Terkoğlu ve Eren Ekinci MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini ifşa etme suçundan beraat etti. Aydın Keser, Ferhat Çelik, Murat Ağırel istihbar faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek suçundan 4 yıl 8 ay 7 gün hapis cezasına mahkum edildi.

►Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına mahkum edildi.

►Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in tahliyesine karar verildi.Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser’in aynı zamanda adli kontrol uygulamaları kaldırıldı

►Murat Ağırel, Aydın Keser, Ferhat Çelik, Hülya Kılınç, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan ve Eren Ekinci “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçlamasından beraat etti.

►Barış Terkoğlu ve Eren Ekinci MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini ifşa etme suçundan beraat etti.

►MİT mensuplarının ifşa edilmesi davasında yargılanan gazeteci Murat Ağırel'in 4 yıl 8 ay 7 gün hapsine karar verildi.

►Erk Acarer’in dosyası ise başka bir esas numarasına kaydedilerek ayrıldı.

TAHLİYE SONRASI İLK AÇIKLAMA

Kararının ardından Silivri Cezaevi’nden çıkan gazetecileri çok sayıda kişi karşıladı. Sevdikleri ve yakınlarıyla hasret gideren gazeteciler daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, “Bu davada suç yoktu, suçlu yoktu. Bütün gazetecilik yaşamımızı cezalandırma amacı vardı. Hiç kimsenin şüphesi olmasın gazeteciliğe, aynen bıraktığımız gibi adil bir gelecek için yazmaya devam edeceğiz” dedi.

“GAZETECİLİK ASLA SUÇ DEĞİLDİR”

Sevdiklerine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Yeniçağ yazarı Murat Ağırel ise şunları söyledi:

* Öncelikle tabii ki mutluyuz. Sevdiklerimi kavuştuğum için aynı zamanda kızım ve oğlum da bekliyor. Zaten en büyük özlem sevdiklerimize oluyor, çocuklarımıza oluyor.

* Biz gazeteciyiz. Gazetecilik asla suç değil. Kalemi namusu bilip de mücadele eden insanların var olduğunu bildikçe gazetecilik hep var olacak. Biz gazeteciyiz, gazetecilik yapmaya devam edeceğiz.

* İçerideyken aramızda birer koğuş mesafe vardı. O mesafelerle ilgili de aramızda kendimiz de konuştuk. Şimdi üçümüzün yan yana olması, eski dönemlerdeki gibi bir arada olmamız tabii ki sevindirici.

* Halen de ben işin açıkçası inanamıyorum üçümüzün bir arada olduğuna. Onun için oradan koşarak geldim arkadaşlarımın yanına. Çünkü ne yaparsanız yapın özlem gideremiyorsunuz. Bir şeyiniz eksik kalıyor. Bu süreç daha devam edecek.

“KORKMADAN CESARET İÇİNDE DEVAM EDECEĞİM”

Karardan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Hülya Kılınç ise “İçeride biraz zorlu bir süreç vardı ama bunu atlatabileceğimi hep düşünüyordum. Böyle bir kararın çıkmasından da oldukça mutluyum. Bundan sonraki süreçte de gazeteciliğime devam edeceğim. Korkmadan cesaret içerisinde aynı şekilde devam edeceğim” dedi.

İYİ PARTİLİ KAVUNCU DA KARŞILAYANLAR ARASINDAYDI

Öte yandan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, tahliye edilen gazetecileri karşılamak üzere Silivri Cezaevi’ne geldi. Kavuncu gazetecilere sarılarak kısa süreli sohbet etti.